29 Temmuz 2011 Cuma

Tomb Raider efsanesi geri dönüyor

Oyun dünyasında efsaneleşen serilerden biri olan Tomb Raider serisi uzun süren sessizliğini geçtiğimiz E3 fuarında yapılan duyuruyla bozdu. Serinin ilk oyununun çıkışının üzerinden 15 yılı aşkın bir süre geçmesinin ardından yapımcı stüdyo Crystal Dynamics seriye silbaştan yeni bir başlangıç yapmaya karar verdi. Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında esrarengiz arkeolojik alanlardaki sırları çözdüğümüz, amansız doğa koşulları ve acımasız pek çok düşmanla mücadele ettiğimiz Tomb Raider, artık oyunculara hayatta kalma temalı bir oyun deneyimi sunacağının sinyallerini verdi.

1996 yılından günümüze kadar 9 farklı oyunla karşımıza çıkan Tomb Raider serisinin yapım aşamısındaki son oyununada Lara Croft’ın gençliğinde yaşadığı bir macera konu ediliyor. Geçirdiği bir gemi kazasıyla bir adaya çıkan Lara Croft’ın hayata kalma mücadelesine tanıklık edeceğimiz yeni oyunda, oyun kontrolleri ve yapısında yapılan değişikliklerin yanı sıra kahramanımızın görünüşü de yeniden yaratılmış durumda. Oyun dünyasında Tomb Raider’ın yeni oyununa ilişkin oyun içi görüntüler ve sunumlar büyük heyecan yaratırken, serinin hayranları da Tomb Raider’ın bir süredir kaybettiği özüne döndüğü görüşünde birleşti. Oyunun çıkış tarihi hakkında net bir bilgi verilmezken yapımca stüdyo Crystal Dynamics en erken oyunun raflardaki yerini alması için 2012 yılını işaret ediyor.

Google Plus’ta hızla büyüyoruz
Google’ın geçtiğimiz günlerde kullanıma sunduğu sosyal paylaşım ağı Google+ hızla büyüyor. Facebook’taki “Arkadaşlık” anlayışının yerini “daire”lere bıraktığı Google Plus’ın büyümesine katkı sağlayan ülkelerden biri de Türkiye. Son açıklanan istatistiklere göre Türkler, yaklaşık 400 bin Google+ hesabı ile dünya sıralamasında dokuzuncu. ABD, Hindistan ve İngiltere’de ilk üçü paylaşan ülkeler. Bu bilgiler ışığında Google Plus’ın, Facebook’un tahtını sallayacağını günler çok uzak değil. Facebook ve Twitter, kullanıcıları ile ilk buluşmalarında çok fazla dil seçeneğine sahip değillerdi. Google Plus ise 40’tan fazla dil seçeneği ile birlikte hizmete sunuldu.

Mahmut LICALI - Erdem SEVGİ - Cumhuriyet Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder