25 Temmuz 2011 Pazartesi

LBP Çılgınlığı film ve dizilerde de sürüyor

Media Molecule’un PlayStation 3’e (PS3) özel olarak geliştirdiği LittleBig Planet indirilebilir içerikler ve oyuncular tarafından hazırlanan milyonlarca bölümle eskimeyen ve eğlenceli bir yapıya sahip oyunların başında geliyor. Ölmek üzere olan platform türüne büyük bir ivme kazandıran başarının ardında yapımcı stüdyonun “Yarat, paylaş ve oyna” sloganı bulunuyor.

Media Molecule, LittleBig Planet 2008 yılında ilk kez oyunseverlerle buluşmasının ardından en az yapımcı firmanın tekli oyuncu modunda hazırladığı bölüm tasarımları kadar özgün olan 100 binlerce oyunu daha güçlü bir görsellikle 2011’in başında piyasaya sürdüğü LittleBig Planet 2’ye aktarıp bugüne kadar bir oyun için yapılan en güçlü internet topluluğu ve en fazla bölüm sayısına da sahip oldu. Media Molecule’un verilerine göre LittleBig Planet için şu ana kadar yapılan bölüm sayısı 4 milyon 648 bin 297. Bu oyunları oynamak için yapılması gereken tek şey ise oyunda “Community” bölümüne bağlanmak...

Oyunseverler tarafından “Hiç bitmeyen oyun” olarak da tanımlanan LittleBig Planet, ikinci oyunla gelişen yaratıcı modların da desteğiyle platform türünün yanı sıra yarış, fps, strateji, arkeyd ve hatta rol yapma oyunlarına da bu sevimli dünyada yer veriyor. Bir başka deyişle LittleBig Planet bünyesinde bir oyun barındırmasına karşın farklı türlere yönelik oyunların yapılmasına da imkân sağlıyor.

Hem oyuncu hem yönetmen
LittleBig Planet 2 ile birlikte kullanıcılar birbirinden güzel oyunlara imza atmanın yanı sıra, oyunun getirdiği yaratıcı modları kullanarak başrollerinde “sack person”ların olduğu film ve diziler de yapmaya da başladı. Geleceğe Dönüş, Titanik ve Harry Potter gibi bazı popüler filmlerin LittleBig Planet dünyasında yeniden yapılmasının yanı sıra özgün yapımlara da ev sahipliği yapan oyun, aynı zamanda bazı kullanıcıların 15 gün arayla yeni bölümlerini paylaştığı birkaç diziye de sahip.

Herkes oynayabilir
Görünümü ve sevimli yapısıyla çocuklar için yapıldığı izlenimi veren LittleBig Planet dünyası, bu oyuna önyargıyla yaklaşan orta yaş kullanıcıları bile daha ilk dakikadan kendine esir alabiliyor. Çoklu oyuncu modunda hem online hem offline 4 oyuncuyu destekleyen LittleBig Planet oyunun başlarında kolay bir kontrol yapısına sahip olduğu izlenimi verse de ilerleyen bölümlerde zorlaşan bölüm tasarımlarıyla oyunseverleri strateji belirleme ve alternatif yol arayışına itiyor. LittleBig Planet, hem ilk oyunu hem de ikinci oyunuyla eskimeyen ve 7’den 77’ye herkesin eğlenceli saatler geçirebileceği ender oyunlardan biri olma özelliğini hâlâ koruyor.

Mahmut Lıcalı - Cumhuriyet Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder