25 Temmuz 2011 Pazartesi

İnternet’in 1 Nisan’ı

Bazılarımızı gülümseten, bazılarımızın da sinirini bozan şakalarla 1 Nisan’ı geride bıraktık. Teknolojinin gösterdiği gelişim ve yaşamımıza yansıması şakaları da sanallaştırıyor. Bu yıl da internet kullanıcıları, arkadaşlarına şaka yapmak için Google aramalarına başvurdu. Çok sayıda internet sitesi, 1 Nisan’da ailelere, dostlara ya da iş arkadaşlarına yapılabilecek şakalar hakkında fikir verdi durdu. Aynı tarihi, kazasız belasız geçirmek isteyenler de kendilerine yönelebilecek şakalara karşı hazırlıklı olmak için yine internet aleminden bilgilendi.

‘Gmail şakası’
Televizyonlardaki canlı yayınlarda yapılan 1 Nisan şakalarına artık internet şakaları da eklendi. Bu yıl internet şakalarından en çok konuşulanı, Google’ın elektronik posta servisi, Gmail’in milyonlarca kullanıcısına yaptığı oldu. Gmail, sistem üzerindeki yenilikler, geliştirmeler gibi duyurularını yaptığı haber sitesi üzerinde yayınladığı bir video ile yeni servisini duyurdu. Videoyu izleyenler önce “Google kendini aştı” dese de sonra bunun bir şaka olduğunun farkına vardılar. Yayınlanan haberde Gmail’de kısa süre sonra kulanıma sunulacak servis ile elektronik posta alıp göndermek için klavye ve mouse kullanımına gerek kalmayacaktı. Kullanıcılar, bedenlerini hareket ettirerek gönderim, alım yapabileceklerdi. Google, hazırladığı sahte video ile uygulamanın nasıl çalıştığını dahi gösterdi. Milyonlarca kullanıcıyı bu yolla şakalayan Google çalışanları muhtemelen dünyada en fazla insanı aldatan 1 Nisan şakasına imza atmış oldular.

Einstein’lı şaka
İş dünyasında yer alan bireyleri bir platformda buluşturan Linkedin adlı internet sitesi de nisan aynının ilk gününde boş durmadı. Linkedin sitesine giriş yapan kullanıcılar, “Tanıyor olabileceğiniz kişiler” bölümünde Robin Hood, Albert Einstein gibi isimlerle daha önce aynı işyerlerinde çalışmış olduklarını gördüler. Linkedin’in fantastik şakası da internet aleminde oldukça ilgi gördü.

Erdem Sevgi - Cumhuriyet Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder