8 Ağustos 2011 Pazartesi

Doğmamış Çocuğunuz da Facebook’ta

Dünyanın en kalabalık sosyal paylaşım ağı Facebook’ta artık doğmamış çocuğunuz için de yer var. Facebook’un bir süre önce kullanıma sunduğu “Beklenen çocuk” özelliği ile aileler, doğacak çocuklarını arkadaşları ile paylaşabiliyor. Peki aranıza katılması için gün saydığınız bebeğinizi, çevrenize nasıl duyuracaksınız? Facebook profil sayfanıza ulaştığınızda sağ üst köşede yer alan “Profili düzenle” butonuna tıklıyorsunuz. Profil ayarlarınızın yer aldığı sayfanın solundaki menüden de “Arkadaşlar ve aile” seçeneğine erişiyorsunuz.

Burada “Bekleniyor: Çocuk” seçeneğini işaretliyorsunuz. Detay vermek isterseniz; doğumu takip eden doktorun öngördüğü tarihi ekleyebileceğiniz gibi çocuğunuza vermeyi planlandığınız ismi de buraya yazabiliyorsunuz. Profilinizde yaptığınız bu değişikliği kaydettikten sonra Facebook, ailenizin beklenen üyesini arkadaş listenizdeki hekese duyuruyor. Siz de kutlama mesajlarını takip etmeye başlıyorsunuz. Türkiye’de çok popüler olmasa da bazı ülkelerde ailelerin doğmamış çocukları için Facebook hesapları açması, alışkanlık haline gelmeye başladı. Facebook, beklenen çocuk uygulaması ile anne babaların heyecanlı bekleyişlerini, çevreleriyle paylaşmalarına olanak tanıdı.

Google Plus adresimi nasıl kısaltırım?
Sosyal paylaşım ağlarının yeni üyesi Google Plus’ta, kullanıcıların profil sayfalarına uzun rakamlardan oluşan linklerle erişilebiliyor. Facebook ve Twitter’da olduğu gibi kısaltılmış adresler edinmek mümkün değil. (Örneğin: facebook.com/cumhuriyetgzt ya da twitter.com/cumhuriyetgzt) Hal böyle olunca onlarca rakam içeren Google Plus adresinizi çevrenize duyurmak zorlaşıyor. Gplus.to internet sitesi, kısa adres edinmek isteyen kullanıcıların imdanına yetişiyor. Siteye girdiğinizde karşınıza iki kutucuk çıkıyor. “Nick Name” bölümüne almak istediğiniz kısa kullanıcı adını, “Your Google+ID” bölümüne ise kendi profil sayfanızdayken internet tarayıcınızın adres çubuğunda gördüğünüz rakamları kopyalayıp yapıştırıyorsunuz. “Add” butonuna tıkladığınızda kısaltılmış Google Plus profil adresiniz hazır! Eğer Cumhuriyet’i Google+ üzerinde kolayca bulmak isterseniz kısa adresimiz: gplus.to/cumhuriyetgzt

Erdem Sevgi - Cumhuriyet Ankara

1 yorum: